ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаГарПок виплатив 762 млн грн виробникам електроенергії з ВДЕ за березень

ГарПок виплатив 762 млн грн виробникам електроенергії з ВДЕ за березень

Понад 762 млн грн підприємство сплатило виробникам електроенергії з відновлюваних джерел. Кошти перераховані за товарну продукцію березня. Рівень розрахунків за вказаний період ≈ 47%
Минулого тижня виробникам електроенергії здійснили виплати на загальну суму, що перевищує 1,05 млрд гривень, про це повідомила пресслужба "Гарантований Покупець".
 
"Понад 762 млн грн підприємство сплатило виробникам електроенергії з відновлюваних джерел. Кошти перераховані за товарну продукцію березня. Рівень розрахунків за вказаний період ≈ 47%", - йдеться у повідомленні.
 
Здійснена оплата на користь ДП НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго". За електроенергію, придбану з метою забезпечення потреб побутових споживачів, "Гарантований покупець" сплатив атомній та гідрогенерації 263 млн грн і 26 млн грн відповідно.
 
Нагадаємо, раныше Гарантований покупець звернувся до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) за сприянням у врегулюванні ситуації із заборгованостями НЕК "Укренерго" перед держпідприємством.
 
"Гарантований покупець" є суб'єктом господарювання, що відповідно до закону "Про ринок електричної енергії" зобов'язаний купувати електричну енергію у виробників, яким встановлено "зелений" тариф, а також у виробників за аукціонною ціною для виконання спеціальних обов'язків на ринку електроенергії, а також виконувати інші функції, визначені законодавством.
 

 

 
Коментарі (0)