ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГаз для населення поки що не дорожчатиме

Газ для населення поки що не дорожчатиме

Кабінетом Міністрів України продовжено дію спеціальних зобов’язань НАК “Нафтогаз України” та обласних газопостачальних компаній щодо постачання населенню та підприємствам теплокомуненерго природного газу без зміни поточних цін.

Кабінетом Міністрів України продовжено дію спеціальних зобов’язань НАК “Нафтогаз України” та обласних газопостачальних компаній щодо постачання населенню та підприємствам теплокомуненерго природного газу без зміни поточних цін. Обмеження на підвищення вартості продовжено на 2 місяці  – до 1 червня 2018 року.

Відповідне рішення  ухвалено сьогодні,  28 березня, на засіданні уряду, передає Народна правда з посиланням на  “Українські новини“.

В пояснювальній записці до документа йдеться, що наразі Україна продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) стосовно приведення цін на природний газ до рівня імпортного паритету. В зв’язку з цим уряд бачить необхідність продовження терміну дії положення про покладення спеціальних зобов’язань НАК “Нафтогаз України”, який спливає 1 квітня.

Тому відповідно до ухваленого рішення Кабміну ціна газу для постачання населенню і ТКЕ до 1 червня не змінюватиметься і залишиться на рівні 4 942 гривень за тис. куб. м. Для кінцевого споживача, враховуючи ПДВ та інші збори вартість тисячі кубометрів газу складатиме, як і раніше,  6 958 гривень.

Нагадаємо, з 1 липня минулого року НАК “Нафтогаз України” знизив ціни на природний газ для споживачів в промисловому секторі.

Варто зазначити, що за словами  першого заступника глави МВФ Девіда Ліптона, тарифи на газ в Україні, якщо порівнювати із сусідніми країнами є дуже низькими. Ліптон зауважив, що Україна потребує інвестицій у власну інфраструктуру, відтак необхідним є підвищення цін на газ.

Також варто нагадати, що в Кабміні заявили, що не бачать підстав для перегляду цін на “блакитне паливо”.

Раніше міністерство фінансів провело аналіз проекту фінансового плану “Нафтогазу України”, і дійшло висновку, що газ для населення в Україні  може подорожчати на 62%. Тобто здорожчання відбудеться з 4,9 тисяч гривень до 8,03 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.

 

 
Коментарі (0)