ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГаз для промисловості здорожчає

Газ для промисловості здорожчає

Мінімальні ціни будуть збільшені на 2,2%, максимальні - на 0,17%

Мінімальні ціни будуть збільшені на 2,2%, максимальні - на 0,17%. Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 квітня підвищує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 2,2% у порівнянні з березнем – до 4,069 грн з 3,981 грн за тис. кубометрів (без урахування ПДВ і транспортних витрат), повідомляється на сайті компанії. 

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 квітня будуть збільшені на 0,17% - до 4614 грн з 4606 грн за тис. кубометрів газу (без урахування ПДВ і транспортних витрат). Як відзначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати. 

Нагадаємо, у березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ у рамках спеціальних обов'язків (ПСЗ), становитиме 3,4 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.

Така ціна у березні сформувалася завдяки тому, що на внутрішньому ринку з'явився новий ліквідний ціновий індикатор. Оператор газотранспортної системи України провів тендер на закупівлю газу на період поставки - березень-грудень 2020 року, і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить "до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу".

 

 
Коментарі (0)