ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГаз на Луганщині «пішов» в обхід бойовиків

Газ на Луганщині «пішов» в обхід бойовиків

У Луганській області відновили газопостачання більше ніж у десяти населених пунктах. «Блакитне» паливо подали в обхід окупованих територій.

У Луганській області подали газ у Станицю Луганську в обхід окупованих територій регіону, так званої ЛНР. Адже напередодні терористи перекрили магістральний газопровід  високого тиску, залишивши близько десяти населених пунктів без «блакитного» палива. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

«Засувку (на газопроводі, - ред.) так і не відкрили, однак нам вдалося забезпечити Станицю й сусідні села газом в обхід так званої ЛНР – із резервної лінії, яка не використовувалася через бойові дії й була замінована», - сказав губернатор регіону.

Забезпечити населені пункти газом вдалося після розмінування газопроводу. Наразі на цих територіях газопостачання вдалося відновити.

«Вчора протягом дня сапери розмінували підходи до газопроводу, після чого в Станицю пішов газ. Зараз тиск у газопроводі – в межах норми, одна з котелень у Станиці працює (інші не працювали й раніше через пошкоджені системи опалення), до споживачів газ доходить у необхідній кількості, люди забезпечені теплом», - сказав очільник області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 3 березня «Нафтогаз» не направив аванс за газ російському «Газпрому». РФ одразу ж почала нагадувати, що Україна може залишитися без палива.

 
Коментарі (0)