ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГаз в Україні будуть вимірювати за євростандартами

Газ в Україні будуть вимірювати за євростандартами

Дочірнє підприємство НАК Нафтогаз України ВАТ Укртрансгаз заявило про намір перейти на європейські вимірювальні газові стандарти.

Дочірнє підприємство НАК Нафтогаз України ВАТ Укртрансгаз заявило про намір перейти на європейські вимірювальні газові стандарти.

Як інформує «Слово і Дело», про це повідомила на своїй Facebook-сторінці компанія «Укртрансгаз», яка експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

«Україна повинна перейти від старих радянських стандартів до нових, прийнятим в країнах ЄС. Наприклад, якщо ми зараз вимірюємо газ в кубічних метрах, то в майбутньому перейдемо на енергетичні одиниці - в МДж, кВт * год або Гкал », - йдеться в повідомленні.

У компанії також додали, що в майбутньому буде проведена робота по впровадженню нових технологічних регламентів і модернізації обладнання відповідно до нових стандартів.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» планує до кінця березня обговорити з ПАТ «Газпром» розрив контрактів на поставку і транзит газу, а також виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

Як відомо, борг російського монополіста становить 8,5 мільярда доларів, ще 6 мільярдів доларів компанія повинна за рішенням українських судів за позовом АМКУ і Мін'юсту.

 

 
Коментарі (0)