ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазифікація вугілля потребує додаткової сировини

Газифікація вугілля потребує додаткової сировини

Виробництво в Україні синтетичного газу та його замінника шляхом газифікації вугілля потребує 4 млн тонн сировини в рік.

Наразі вже почалася практична робота зі створення в паливно-енергетичному комплексі України підгалузі з виробництва синтетичного газу (СГ) та синтетичного замінника природного газу (СПГ) шляхом газифікації (конверсії) українського вугілля у відповідних реакторах. Про це йдеться у Програмі розвитку вугільної промисловості України до 2030 року, розробленої Міненерговугілля.

«Проектна пропозиція вирішення цієї проблеми включає чотири проекти будівництва заводів з газифікації загальною потужністю 2,5 – 3 млрд куб. м на рік СГ та СПГ. Вже до 2015 року згідно із зазначеною проектною пропозицією потреба у вугільній продукції для газифікації буде становити приблизно 4 млн тонн», - йдеться у тексті Програми.

Також певне зростання потреб у твердому паливі прогнозується у секторі теплової енергетики.

«Такі очікування пов’язані з реалізацією програм реконструкції й модернізації діючих теплових електростанцій (ТЕС), можливим переведенням окремих теплоцентралей (ТЕЦ) на водовугільне паливо, будівництвом нових високотехнологічних ТЕС і ТЕЦ», - зазначають автори.

Нагадаємо, наразі задля нарощування темпів видобутку вугілля уряд України планує модернізувати найбільш ефективні шахти. Так вже тривають роботи з будівництва скіпового ствола на шахті ім.Бажанова, що входить до державного підприємства «Макіїввугілля» (Донецька область).

Протягом півроку на реконструкцію шахти Бажанова витратять понад 100 млн грн. За останній квартал 2012 року виконано будівельних робіт з реконструкції шахти ім. В. М. Бажанова на суму 34,3 млн грн.

Очікується, що після модернізації шахта ім. Бажанова збільшить обсяги виробництва до 1 млн тонн на рік.

УНН

 
Коментарі (0)