ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Газові проблеми у Генічеську розпочнуться з настанням морозів

Газові проблеми у Генічеську розпочнуться з настанням морозів

Проблеми з нестачею газу у Генічеську на Херсонщині може виникнути з настанням морозів.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву в.о. заступника голови Херсонської ОДА Олександра Адамчика.

« До певного порогу температурного режиму газу буде вистачати. Найбільша проблематика виникне при мінус 20 градусах, якщо такий мороз протримається декілька тижнів. Тому що добовий видобуток близько 65 тис. куб. м газу, а споживання буде близько 100 — 110 тис. куб. м. на добу», — повідомив в.о. заступника голови Херсонської ОДА.

До окупації Криму додаткові об’єми газу компенсували з Глебівського сховища, яке знаходиться на півострові. Для того аби уникнути колапсу у м. Генічеськ з настанням морозів, за словами Адамчика буде вжита низка заходів.

«Було розроблено систему переведення всіх соціальних об’єктів Генічеська на альтернативний вид палива. Тобто це не заміна газових котлів в дитячих садках і школах, а додаткове встановлення ще котлів на твердому паливі. Інше питання — це самі мешканці м. Генічеськ. Тут ми відпрацьовуємо таку схему поетапного відключення приватного сектору для того, щоб газу вистачило на більшу частину приватного сектору і на весь фонд багатоповерхівок. Тому що багатоповерхівки не можуть обігріватися альтернативними видами палива», — зазначив Адамчик.

Також, за словами чиновника, була проведена інформаційна робота з населенням, аби ті переходили на альтернативні види палива.

«Пропонуємо звернути увагу на встановлення додаткового обладнання для опалення твердопаливними котлами, на які зараз діє програма теплих кредитів з компенсацією до 50% по тілу кредиту» — розповів чиновник.

Наразі ж дефіциту газу в Генічеську немає. Заяву Кремля про те що нібито з півострова почали поставку газу в замерзаючий Генічеськ Адамчик називає «невдалою атакою інформаційної війни, яку нам нав’язує країна-агресор».

Нагадаємо, 12 листопада в анексованому Криму повідомили, що почав надходити газ з півострова в місто Генічеськ і Генічеський район на материковій території України.

 

 
Коментарі (0)