ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Газові» тарифи для промисловості будуть переглядати щомісяця

«Газові» тарифи для промисловості будуть переглядати щомісяця

Тарифи на газ для промисловості будуть переглядати щомісяця. Відповідне доручення уряд дав Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг буде переглядати тарифи на природний газ для промислових споживачів щомісяця. Таке доручення регулятору дав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, передає «Уніан».

Так, чиновник наголосив, що тарифи повинні розраховуватись та переглядатись відповідно до ціни імпортованого газу.

«Хочу нагадати, що кожного місяця, тариф для промисловості повинен коригуватися Національною комісією з регулювання енергетики і комунальних послуг залежно від ціни імпортного газу», - сказав Прем’єр.

Крім цього, пан Яценюк наголосив, що процес перегляду цін на «блакитне» паливо для промисловості повинен бути прозорим та відкритим.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» може не домовитись із «Газпромом» про поставки газу. Російський газовий монополіст заявляє, що продовжить угоду з НАКом лише після завершення суду між компаніями.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Квітня 2015 p. 18:21
Наша національна "валюта" гривня законодавчо не прив"язана до жодного з драгметалів або іншого ресурсу держави. Це значить, що держава може знецінювати такі свої гроші практично безкінечно. Тенденцію постійного знецінення національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля, і за чотири роки купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже майже така ж , як і купонокарбованця у 1992-1996 роках. Такі держави, які випускають у якості національних грошей нічим не підкріплені папірці для внутрішніх розрахунків, на перший погляд, начебто хитрі, бо можуть знеціненням цих грошей значно полегшувати кишені своїх громадян, але у кінцевому результаті такі держави обманюють самі себе.