ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газові» відносини України та РФ зайшли в глухий кут

«Газові» відносини України та РФ зайшли в глухий кут

Питання постачання російського газу в Україну зайшло у глухий кут. Такої думки притримується Президент РФ. Попри це, він впевнений, що переговори з цього приводу проводити необхідно.

Президент РФ Володимир Путін під час переговорів у Мінську з Президентом України Петром Порошенко повідомив, що сторони домовилися про відновлення консультацій з газової проблематики, передає «Інтерфакс».

«Ми вважаємо - і я, і Президент Порошенко, - що потрібно відновити наш діалог з питань енергетики, газової енергетики», - заявив Президент РФ. За його словами, незважаючи на наявність проблем, говорити про них необхідно.
 
«Домовилися про те, що консультації відновимо», - сказав пан Путін.
 
«Відверто кажучи, це (питання газопостачання, – ред.) - складне питання, воно знаходиться в глухому куті, але говорити про це все одно потрібно», - додав він.
 
«І тому ми домовилися про те, що ці консультації відновимо», - підсумував президент РФ.
 
Нагадаємо, вчора у столиці Білорусії Мінську пройшла багатостороння зустріч за участі президентів України, Білорусі, Казахстану, РФ, а також Високого представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у п'ятницю 29 серпня єврокомісар з енергитики ЄС та керманич Міненерго РФ обговорять питання щодо газопостачання, в тому числі і питання гарантування безпеки транзиту газу в Європу через територію України.
 
Коментарі (0)