ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа обговорить з Росією «транзитні» питання

Європа обговорить з Росією «транзитні» питання

У п'ятницю єврокомісар з енергитики ЄС та керманич Міненерго РФ обговорять питання щодо газопостачання, в тому числі і питання гарантування безпеки транзиту газу в Європу через територію України.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак і єврокомісар з енергетики ЄС Гюнтер Еттінгер 29 серпня обговорять в Москві гарантування безпеки транзиту газу в Європу через територію України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики РФ.

«29 серпня в Москві Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак проведе зустріч з комісаром з енергетики Європейської комісії Гюнтером Еттінгером», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що основними темами для обговорення стануть гарантування безпеки транзиту газу в Європу через територію України, правові та технічні аспекти реалізації проекту «Південний потік».

Окрім того, сторони обговорять доступ ВАТ «Газпром» до повної потужності газопроводу OPAL, а також питання, пов'язані з функціонуванням енергодіалогу Росія - ЄС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, еврокомісар Гюнтер Еттінгер, спираючись на власні дані, не очікує того, що Росія буде використовувати енергопостачання як політичний інструмент.

 
Коментарі (0)