ГоловнаВідеорепортажГазопостачанняГазова незалежність України в руках приватних інвесторів

Газова незалежність України в руках приватних інвесторів

Можливість України самостійно забезпечувати себе газом зараз залежить тільки від приватних інвесторів

Експерт зазначив, що газове самозабезпечення України мало відбутися у 2020 році, але плани "Стратегії-2020" були зірвані. Самозабезпечення газом залежить від активності інвесторів

Можливість України самостійно забезпечувати себе газом зараз залежить тільки від приватних інвесторів. Вони повинні якомога активніше нарощувати власний видобуток.

 Про це розповів енергетичний експерт Олексій Дубовський, передає «Обозреватель». Він нагадав, що газове самозабезпечення України мало відбутися у 2020 році, але плани "Стратегії-2020" були зірвані. "Зараз "Держгеонадра" буде продавати ліцензії та дозволи на аукціонах ProZorro. Вже виставлено перші ліцензії, потім у кінці січня будуть виставлені ще. Відповідно, чим більше зайде інвесторів і видобувних компаній, тим більше пробурять свердловин і тим швидше ми вийдемо на самозабезпечення", – пояснив Дубовський. "І якщо "Укргазвидобування" та інші приватні компанії будуть великими темпами нарощувати видобуток, то через кілька років ми дійсно можемо домогтися цього", – підсумував експерт.

 

 
Коментарі (0)