ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газове» питання може розв'язатися вже завтра

«Газове» питання може розв'язатися вже завтра

У НАК «Нафтогазі» прогнозують можливість проведення тристоронніх переговорів щодо літнього «газового» пакету вже завтра. У компанії надіються на вплив представників Єврокомісії на Росію щодо дотримання останньою умов контракту.

Тристоронні газові переговори між Україною, Російською Федерацією та Єврокомісіє щодо постачання природного газу в Україну на літній період та виконання умов газових угод можуть відбутися вже 26-27 лютого в Брюсселі. Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв в ефірі «5 каналу».

Крім цього, за словами пана Коболєва, НАК неодноразово звертався до «Газпрому» з вимогами пояснити недотримання контракту та невиконання поставок природного газу в Україну в заявлених обсягах. Проте, за повідомленням очільника «Нафтогазу» відповіді від російського газового монополіста не було отримано. Тому всі надії покладають на тристоронню зустріч.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» не може внести додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в неухильному дотриманні ВАТ «Газпром» своїх контрактних зобов'язань.

Відтак, у НАКу заявляють, що «Газпром» вже протягом двох днів не виконує заявки української сторони на поставку оплаченого газу.

Зокрема, російський газовий монополіст був зобов'язаний поставити по 114 млн куб. м 22 і 23 лютого, але поставив за фактом тільки 47 млн куб. м і 39 млн куб. м відповідно.

 
Коментарі (0)