ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» не може внести передоплату за російський газ

«Нафтогаз» не може внести передоплату за російський газ

У «Нафтогазі» заявили, що не можуть внести додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не будуть впевнені, що «Газпром» неухильно дотримується своїх контрактних зобов'язань.

НАК «Нафтогаз України» не може внести додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в неухильному дотриманні ВАТ «Газпром» своїх контрактних зобов'язань. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАКу.

««Нафтогаз України» не вважає можливим вносити додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в неухильному дотриманні як контракту з боку ВАТ «Газпром», так і Брюссельського тристороннього протоколу, підписаного представниками Росії, України і Євросоюзу», - йдеться в повідомленні.
 
У компанії звертають увагу, що вже протягом двох днів «Газпром» не виконує заявки української сторони на поставку оплаченого газу в рамках контрактних умов.
 
Зокрема, «Газпром» був зобов'язаний поставити по 114 млн куб. м 22 і 23 лютого, але поставив за фактом тільки 47 млн куб. м і 39 млн куб. м відповідно.
 
При цьому «Газпром» не надав жодних пояснень щодо порушення своїх контрактних зобов'язань. Нафтогаз очікує офіційних пояснень від російської сторони.
 
«Основним джерелом імпортного газу для України сьогодні є Європа. Тому бездоганне виконання наших зобов'язань з транспортування газу в ЄС є нашою незмінною стратегією», - говорить очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія вже відмітила, що Україна не внесла своєчасно нову передоплату за поставки російського газу. У «Газпромі» запевнили, що за таких обставин  вже через два дні повністю припиниться постачання російського газу в Україну, що створить серйозні ризики для транзиту газу в Європу.
 
Коментарі (0)