ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазове питання стало одним з найскладніших для уряду

Газове питання стало одним з найскладніших для уряду

На сьогодні міжнародні партнери України вже поставили питання, щоб вітчизняна ціна газу дорівнювала європейській.

На сьогодні міжнародні партнери України вже поставили питання, щоб вітчизняна ціна газу дорівнювала європейській.

Прем'єр-міністр України Володимр Гройсман заявив, що питання ціни на газ є одним із найскладніших і ситуацію в майбутньому стабілізують.

Про це прем'єр-міністр розповів в ефірі "Свободи слова" на ІСTV, йдеться в повідомленні Укрінформу.

"Одне з найскладніших питань. Мені непросто було стримати слово, яке я дав рік назад, що в цьому опалювальному сезоні ціна на газ не зміниться, хоча на світових ринках вона змінилась і ви знаєте, що зараз наші міжнародні партнери ставлять питання, щоб українська ціна газу дорівнювала європейській", - сказав Гройсман відповідаючи, на запитання, чи підвищиться ціна на газ в Україні і коли це може статися.

Гройсман наголосив, що взяв курс на те, щоб насичувати українською продукцією по конкуретним цінам внутрішній ринок для стабілізації цін у різних сферах, в тому числі, цін на комунальні послуги.

"Я вірю, що ця модель спрацює, я вірю в те, що ми стабілізуємо ситуацію з цінами, але також на ціни впливають підвищення цін на електроенергію. Уряд немає відношення до формулювання внутрішньої ціни на електроенергію. По ціні на газ - ми обмежили верхню межу ціни і ніхто немає права перескочити. Якби не було цього урядовго обмеження, то ціна була б вищою". - сказав Гройсман.

Він наголосив, що важливо розвивати систему субсидій в Україні.

Як повідомлялося раніше, уряд України опрацював формулу ціни на газ всередині країни, яка враховувала б поточну економічну ситуацію і соціальний аспект. 

Довідково. Одним з пріоритетів роботи уряду визначено збільшення власного видобутку газу, що дозволить позбутися необхідності імпортувати паливо і дасть можливість встановлювати ціну всередині країни без прив’язки до імпортних паритетів. Як орієнтир визначено 2020 рік, коли обсяг імпорту має бути зведений до мінімальних значень, натомість обсяг власного видобутку – достатній для забезпечення потреб українських споживачів.

 

 
Коментарі (0)