ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газовий компроміс» відміняється

«Газовий компроміс» відміняється

В українському уряді запевняють, що домовленість із російською стороною щодо реструктуризації боргу досягнута. Втім, представники компанії «Газпром» заявляють протилежне.

«Газпром» не досяг домовленості із українськими партнерами стосовно поетапної сплати боргу у розмірі 1,3 млрд. дол. Про це агентству Reuters заявив представник російського концерну Сергій Купріянов.

«У нас жодних документів про розстрочку платежів щодо України» - повідомив Сергій Купріянов.

Окрім того, пан Купріянов нагадав, що ціна природного газу для України залишається незмінною - такою, яка прописана в контракті 2009 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сьогодні Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що компроміс між Росією і Україною в питанні оплати за російський газ і його подальших закупівель досягнуто.

«Газ поставляється, питання з фінансуванням і оплатами знято», - повідомив Едуард Ставицький.

«В результаті досягнуті компромісні рішення, які дозволять Україні своєчасно оплачувати за новим графіком, підписаним за природні ресурси, які ми отримуємо, і в той самий час, задовольнити потреби всіх наших партнерів - в частині постачальника природного газу («Газпром») і в частині транзиту в Європу. Ми досягли повного компромісу», - сказав він.

 
Коментарі (0)