ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газовий» штраф від України «Газпром» вважає неправомірним

«Газовий» штраф від України «Газпром» вважає неправомірним

У «Газпромі» не визнають накладеного на компанію штрафу у майже 3,5 млрд дол Антимонопольним комітетом України. Там заявляють, що таким чином АМКУ намагається чинити тиск на «Газпром»
У ВАТ «Газпром» відреагували на прийняте Антимонопольним комітетом України рішення щодо накладання штрафу на російську компанію в розмірі майже 3,4 млрд дол, заявивши, що український регулятор не має повноважень в питання регулювання транзиту газу через територію України. Про це повідомляє прес-служба ВАТ «Газпром» на офіційному сайті компанії.
 
У «Газпромі» вважають, що таким чином АМКУ намагається чинити тиск на компанію.
 
«Це викликає крайнє здивування, оскільки «Газпром» не здійснює підприємницької діяльності на території України, передаючи НАК «Нафтогаз України» природний газ на західному кордоні Російської Федерації. Таке рішення АМКУ не може розглядатися ні в якій іншій якості, крім спроби чинити тиск на «Газпром». «Газпром» має намір захищати свої права і законні інтереси всіма доступними йому з правової точки зору способами», - зазначається в повідомленні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Антимонопольний комітет України виставив ВАТ «Газпром» штраф за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. Сума штрафу для російського газового монополіста складає 85 млрд грн. 
 
Коментарі (0)