ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна виставила рахунок «Газпрому» за «газовий» монополізм

Україна виставила рахунок «Газпрому» за «газовий» монополізм

Україна звинувачує «Газпром» у зловживанні монополією на ринку транзиту газу. У зв’язку з цим російській компанії виставлено штраф у розмірі більше 80 млрд грн. Відповідне рішення було прийнято АМКУ.

Антимонопольний комітет України виставив ВАТ «Газпром» штраф за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. Про таке рішення на свої сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв.

Сума штрафу для російського газового монополіста складає 85 млрд грн.

«Щойно прийняте рішення щодо зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України компанією «Газпром» (як монопольним покупцем). Сума штрафу - 85 млрд грн», - написав посадовець.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ВАТ «Газпром» направив НАК «Нафтогаз України» рахунок на оплату газу, невибраного українською компанією в ІІІ кварталі 2015 року за умовою «бери або плати». Російська сторона зазначає, що згідно з чинним контрактом купівлі-продажу газу між «Газпромом» і «Нафтогазом», покупець зобов'язаний щорічно сплачувати мінімальну річну кількість (МРК) газу.

 
Коментарі (0)