ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» дав добро на реверс газу зі Словаччини

«Газпром» дав добро на реверс газу зі Словаччини

Росія не має нічого проти стосовно налагодження Словаччиною реверсних поставок газу в Україну. За словами російських посадовців, це не суперечить контрактам з «Газпромом».

У Російської Федерації немає претензій до Словаччини з приводу організації реверсних поставок газу в Україну. Про це заявив Глава МЗС Росії Сергій Лавров, - повідомляє «УНІАН».

«Ми, безумовно, спостерігаємо за обговоренням теми реверсу газу в Україну з країн, які купують газ у «Газпрому», оскільки є відповідні міжурядові угоди, є контракти. Те, як до цієї теми підійшло словацьке керівництво, абсолютно не порушує якихось домовленостей з «Газпромом» і російським урядом. Тут у нас ніяких претензій не виникає», - сказав пан Лавров.

Підкреслимо, Україна шукає можливість диверсифікувати поставки газу, щоб знизити енергетичну залежність від Росії.

28 квітня Україна і Словаччина підписали Меморандум про співпрацю у сфері організації реверсних поставок газу. За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, щорічний обсяг поставок може скласти близько 8 млрд кубометрів з подальшою можливістю збільшення.

Словацький оператор газотранспортної системи компанія Eustream розраховує почати в серпні 2014 року реальні реверсні поставки газу в Україну.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше словацький уряд усіляко затягував вирішення питання щодо реверсного постачання газу через свою територію, мотивуючи, що перевіряє, чи не порушує це угоду, укладену з «Газпромом».

 
Коментарі (0)