ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» може розробити родовища нафти і газу в Криму

«Газпром» може розробити родовища нафти і газу в Криму

«Газпром» запропонував самопроголошеній владі Криму розробити родовища нафти та газу. На півострові такій пропозиції не здивовані.

Російська компанія «Газпром» звернулася до самопроголошеної влади Криму з пропозицією розробки родовищ нафти та газу. Про це заявив самопроголошений перший віце-прем'єр АРК Рустам Теміргалієв, передають «РИА Новости».

«Звичайно, в першу чергу до нас звернувся «Газпром», - сказав Темиргалієв, відповідаючи на питання, чи надходили вже в адресу влади Криму пропозиції від російських компаній з питання розробки родовищ нафти і газу. «Крим є одним з найбільших регіонів в Чорноморському басейні з видобутку на шельфі газу і нафти. Видобуває зараз близько 1,5 мільярдів кубічних метрів газу в рік», - зазначив Темиргалієв, уточнивши, що в 2013 році видобуток вдалося збільшити на 40% за рахунок запуску Одеського і Штормового родовища на шельфі Чорного моря. - «Більше того, Крим перспективний на цьому напрямку, тому що у нас в районі Керчі, за даними геологорозвідки, розташовані одні з найбільших в Чорноморському регіоні басейнів нафти і газу»
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нинішня влада АРК планує націоналізувати, а далі – приватизувати держкомпанію «Чорноморнафтогаз». На це урядовці думають витратити кілька днів. Віце-прем’єр Криму натякнув, що інвестором підприємства може стати «Газпром».
 
Коментарі (0)