ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» може вирішити проблему ціни на газ

«Газпром» може вирішити проблему ціни на газ

Україна і Росія можуть вирішити питання з купівлею-продажем природного газу. Наприклад, «Газпром» міг би відпускати «блакитне» паливо за тимчасовою ціною, яка була б близька до тієї, яка діяла в першому кварталі поточного року.

«Газпром» може продавати газ НАК «Нафтогаз України» за тимчасовою ціною. Про це розповів президент Енергетичної асоціації України Василь Котко, передає «Обозреватель».

За словами експерта, через припинення постачань російського газу в Україну проблеми економічного плану виникли у обох сторін - і у «Нафтогазу», і у «Газпрому». Зокрема, для російського газового монополіста «це абсурдна ситуація», що виникла в результаті «чисто політичного рішення», - переконаний експерт.

Пан Котко вважає цілком прийнятним варіант, запропонований українською стороною: «погодити тимчасову ціну до рішення Стокгольмського арбітражного суду і по ній здійснювати постачання». За його словами, Україна може купувати газ у Росії «в районі старої ціни», яка діяла в першому кварталі поточного року - 268,5 дол. за кубометр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», деякі регіони можуть економити більше газу, інші - менше, проте, в цілому, Україна зможе виконати плани щодо скорочення обсягів споживання газу на 30%.
 
Коментарі (0)