ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» не виконує зобов’язання перед «Нафтогазом»

«Газпром» не виконує зобов’язання перед «Нафтогазом»

Російська компанія «Газпром» вже четверту добу не дотримується умов контракту з «Нафтогазом. Газовий монополіст виконує заявку НАКу на постачання оплачених обсягів газу менше, ніж на половину.

Російський «Газпром», починаючи з 22 лютого 2015 року, виконує заявку «Нафтогазу України» на постачання оплачених обсягів газу лише на 40%. Про це заявив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у своєму листі главі правління «Газпрому» Олексію Міллеру. Текст повідомлення розміщений на офіційному сайті НАК «Нафтогаз».

Пан Коболєв підкреслив, що російська компанія вже четверту добу не дотримується умов контракту та тристоронніх юридично обов'язкових угод, підписаних в Брюсселі 30 жовтня 2014 року.
 
«В порушення положень контракту, починаючи з 22 лютого 2015 року, «Газпром» виконує заявку «Нафтогазу» на поставку оплачених обсягів газу лише на 40%», - зазначив очільник НАКу в листі.
 
Пан Коболєв нагадав: «Відповідно до діючих умов постачання газу для України «Нафтогаз» самостійно визначає графік та обсяги внесення передоплати. «Газпром» зобов'язаний поставляти передплачені обсяги, замовлені в рамках контракту, в повному обсязі».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Газпром» залякує Україну припиненням поставок газу та хоче змусити Київ розрахуватися за паливо для так званих «ДНР» та «ЛНР».
 
Коментарі (0)