ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» залякує Україну газовими проблемами

«Газпром» залякує Україну газовими проблемами

«Газпром» залякує Україну припиненням поставок газу та хоче змусити Київ розрахуватися за паливо для так званих «ДНР» та «ЛНР».

В російському «Газпромі» заявили, що Україна не внесла своєчасну передоплату за газ. Про це пише ТАСС з посиланням на слова голови «Газпрому» Олексія Міллера.

За його словами, Україна не внесла своєчасно нову передоплату за поставки російського газу, раніше передплачений обсяг становить 219 млн куб. м.
 
«Україна не зробила своєчасно нову передоплату за газ. На 1 сьогодні залишилося передплаченого газу тільки 219 млн куб. м», - зазначив він.
 
«Тому поставка газу в Україну в обсязі заявки 114 мільйонів кубометрів газу вже всього через два дні призведе до повного припинення постачання російського газу в Україну, що створює серйозні ризики для транзиту газу в Європу», - додав він.
 
Окрім того, «Газпром» знайшов спосіб змусити Україну заплатити за російський газ, що поставляється з 19 лютого самопроголошеним «ДНР» та «ЛНР», повідомляє «Комерсант».
 
Співрозмовник видання в галузі підтвердив, що «Газпром» відмовився повністю задовольняти заявку «Нафтогазу», не дозволивши йому швидко вибрати газ, за який вже внесена передоплата.
 
За словами джерела, «Газпрому» в умовах мінусових температур на сході України намагається розтягнути період постачання Донбасу в рамках контракту, тоді як «Нафтогаз» намагається цей період скоротити.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогазу» можуть спростити механізм стягнення заборгованості зі споживачів-неплатників. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді. 
 
Коментарі (0)