ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» отримав від України чергову передоплату за газ

«Газпром» отримав від України чергову передоплату за газ

«Газпром» отримав від «Нафтогазу» ще 15 мільйонів доларів передоплати за газ. У компанії кажуть, що цих коштів вистачить для забезпечення Києва паливом до початку квітня.

«Газпром» отримав від «Нафтогазу України» чергові 15 млн дол. передоплати за постачання газу, яких вистачить приблизно до середини наступного тижня. Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов, пише «Прайм».

«Отримали (передоплату, – ред.) ще 15 мільйонів доларів. Цих грошей вистачить приблизно до середини наступного тижня, до 1-2 квітня», - сказав пан Купріянов.
 
Зазначимо, з кінця лютого «Нафтогаз» став перераховувати передоплату «Газпрому» за газ частинами - всього по 15 млн дол. Перша така оплата була здійснена 27 лютого.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі скоротили заборгованість за газ перед «Нафтогазом» на 1 млрд грн (4,7%). Наразі борг становить 20,9 млрд грн.
 
Зокрема, найбільше заборгували підприємства ТКЕ та ТЕЦ, що використовують природний газ для виробництва теплової енергії. Загальна сума прострочених платежів складає 71% від всього боргу або 14,8 млрд грн, з яких за 2015 р. — 2,4 млрд. грн. Протягом минулого тижня заборгованість зменшилась на 0,7 млрд грн (4,3%).
 
Коментарі (0)