ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» повертають борги за газ

«Нафтогазу» повертають борги за газ

«Нафтогазу» віддають борги за спожитий газ. Так, підприємства-боржники за минулий тиждень скоротили борг перед компанією на 1 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі скоротили заборгованість за газ перед «Нафтогазом» на 1 млрд грн (4,7%). Наразі борг становить 20,9 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогазу України».

Зокрема, найбільше заборгували підприємства ТКЕ та ТЕЦ, що використовують природний газ для виробництва теплової енергії. Загальна сума прострочених платежів складає 71% від всього боргу або 14,8 млрд грн, з яких за 2015 р. — 2,4 млрд. грн. Протягом минулого тижня заборгованість зменшилась на 0,7 млрд грн (4,3%).

Підприємства, що використовують «блакитне» паливо для генерування електроенергії, за минулий тиждень  зменшили суму свого боргу на 3 млн, наразі їх заборгованість складає 4,2 млрд грн.

Що ж стосується прямих промислових споживачів, то їхня заборгованість за минулий тиждень скоротилась на 365 млн грн і складає 1,8 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 22 березня запаси газу в ПСГ України становили 7,74 млрд куб. м., і це найбільший показник серед європейських країн. На другому місці за запасами газу у сховищах серед європейських країн знаходиться Німеччина.

 
Коментарі (0)