ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» підняв ціну на газ для України

«Газпром» підняв ціну на газ для України

У «Газпромі» підняли ціни на газ для України. Причина – заборгованість «Нафтогазу» перед російською компанією та підвищення Україною тарифу на транзит палива з РФ.

У Росії підвищили ціни на газ для України. Відтепер вартість блакитного палива буде до 385,5 дол. за тис. куб. м. Про це заявив Голова «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна на російський газ для України з другого кварталу збільшилася з 268,5 дол. - до 385,5 дол. за тисячу кубометрів через тривалі неплатежі.
 
«Груднева знижка на газ більше застосовуватися не може. Це зумовлено і випливає з невиконання українською стороною зобов'язань з погашення боргу за постачання газу в 2013 році і відсутністю 100-відсоткової оплати поточних поставок, і, відповідно, збільшенням боргу за поставлений газ. Сума боргу на сьогодні становить 1,71 млрд доларів», - заявив глава «Газпрому».
 
До того ж, у «Газпромі» наголосили, що з другого кварталу збільшується ставка транзиту російського газу по території України. Її зростання складе 10%, як і передбачено формулою розрахунку в контракті на транзит від 2009 року з урахуванням ціни на газ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд сподівається, що ціна на російський газ не перевищить 480 дол. за куб. м газу. Принаймні з врахуванням такої ціни розраховувався державний бюджет.
 
Коментарі (1)
Sergiy
01 Квітня 2014 p. 10:29
Тепер можливо в державі займуться енергозбереженням не на папері та в лозунгах, а створять законодавчий стимулюючий механізм енергозбереження (ЕСКО).Такий механізм передбачався, ще в програмі схваленою постановою КМУ від 27 червня 2000 р.№ 1040.