ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» побоюється за транзит газу

«Газпром» побоюється за транзит газу

«Газпром» побоюється за транзит газу через відбір «Нафтогазом» палива із ПСГ. Крім цього, монополіст заявляє про менші поставки газу «Нафтогазом» ніж ті, що були обговорені під час брюссельських домовленостей.

ВАТ «Газпром» вважає загрозою для транзиту природного газу відбір «Нафтогаом» «блакитного» палива з підземних сховищ. Про це голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив на зустрічі із замісником голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем, передає прес-служба російського газового монополіста.

Пан Міллер наголосив на тому, що НАК «Нафтогаз України» купує природний газ в менших обсягах, ніж це передбачено брюссельськими домовленостями та проводить відбір палива з ПСГ, що стає причиною стрімкого падіння запасів газу.

Очільник «Газпрому» також наголосив, що «Нафтогаз України» частково погасив заборгованість перед «Газпромом», що дозволило українській компанії відновити закупівлю російського газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Москва підозрює українську сторону у несанкціонованому відборі природного газу з Росії. Так, РФ прийняла рішення слідкувати за розвитком цієї ситуації.

 
Коментарі (0)