ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія підозрює Україну в несанкціонованому відборі газу

Росія підозрює Україну в несанкціонованому відборі газу

Москва підозрює українську сторону у несанкціонованому відборі природного газу з Росії. Так, РФ прийняла рішення слідкувати за розвитком цієї ситуації.

Глава «Газпрому» Олексій Міллер не виключає можливості несанкціонованого відбору газу з Росії українською стороною. Причиною таких здогадів стало настання холодів, що, на думку «Газпрому», і може викликати цю ситуацію. Про це він заявив під час зустрічі із російським Прем’єм-міністром Дмитро Медвєдєвим, передає прес-служба Уряду Росії.

Прем’єр РФ заявив, що за ситуацією потрібно пильно слідкувати.

«Ну, і в разі необхідності вже приймати оперативні рішення, якщо вони потрібні - в залежності від того, яким буде обсяг споживання, і у відповідності з тими рішеннями, які були прийняті, включаючи рішення за ціною», - заявив Медвєдєв.

Окрім цього, очільник «Газпрому» повідомив російському главі уряду про погашення Україною заборгованості за споживання природного газу перед «Газпромом».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» заплатив «Газпрому» за природній газ на січень. Обсяг «блакитного» палива складає близько 1 млрд кубометрів. Суму передплати не розголошують, але відомо, що вона внесена з урахуванням попередньої ціни російського газу на січень 2015 року.

 
Коментарі (0)