ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» просить знижку на газ для України

«Газпром» просить знижку на газ для України

«Газпром» просить уряд Російської Федерації надати Україні знижку на газ терміном на три місяці. Кажуть, це пов’язано високою динамікою зміни цін на газ на зовнішніх ринках.

В умовах, коли російська сторона на тристоронніх переговорах у Брюсселі поставила Києву умову звернутися до уряду РФ з формальним проханням про знижку в ціні на газ, а Київ не поспішав це робити, «Газпром» сам попросив уряд РФ дати Україні знижку. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, дію цього кроку пропонується поширити на наступні три місяці.
 
«Сьогодні «Газпром» листом звернувся до уряду РФ з проханням розглянути питання про надання знижки для поставок газу в Україну терміном на три місяці. В даний час ми вважаємо тримісячний строк оптимальним. По-перше, тому що настає весняно-літній сезон, і також через те, що в даний час спостерігається висока динаміка зміни цін на зовнішніх ринках на газ», - сказав пан Міллер.
 
Він також зазначив, що така знижка була надана в кінці жовтня минулого року за результатами переговорів України, Росії та Європейської комісії.
 
«Знижка була надана на п'ять місяців, і термін її дії закінчується завтра, 31 березня. Надання знижки при постачанні газу в Україну передбачено чинним контрактом на поставку газу в Україну від 2009 року, і дане питання знаходиться у виключній компетенції уряду Російської Федерації», - сказав глава «Газпрому».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз» підтримує пропозицію Європейської Комісії щодо продовження дії чинної угоди щодо закупок російського газу, так званого «зимового пакету».
 
Коментарі (0)