ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Газпром» робить реверанс

«Газпром» робить реверанс

Російський «Газпром» готовий надати НАК «Нафтогаз Україна» в разі потреби додаткове фінансування для закачування газу в українські підземні сховища газу.

Російський «Газпром» готовий надати НАК «Нафтогаз Україна» в разі потреби додаткове фінансування для закачування газу в українські підземні сховища газу.

Про це вчора за результатами засідання Міжурядового комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії заявив глава правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер.

За його словами, «Газпром» уже надав НАК «Нафтогаз Україна» аванс в розмірі 2 млрд дол для забезпечення закачування газу в ПСГ.

«Якщо нашим українським колегам потрібні додаткові фінансові ресурси, ми готові надати таке фінансування», - сказав Олексій Міллер.

При цьому він зазначив, що в ході сьогоднішнього засідання міжвідомчої комісії одним з головних питань в енергетичній сфері було обговорення транзиту російського газу через територію Україну в майбутній осінньо-зимовий період.

«Ми обговорили питання проходження зимового максимуму. Принципово важливим є закачування українською стороною газу в підземні сховища, щоб не допустити збоїв транзиту російського газу в Європу в майбутню зиму», - зазначив Олексій Міллер.

При цьому він уточнив, що для «Газпрому» вкрай важливим є чітке розуміння того, який обсяг газу буде закачано України в ПСГ.

«Нам також необхідно знати, який обсяг газу залишиться в підземних сховищах на кінець періоду відбору газу в 2012 році. Ми не хочемо повторення ситуації минулої зими, коли Україна відбирала транзитний газ. Ми розуміємо, що нашим українським колегам необхідні оборотні кошти для того, щоб провести закачування в повному обсязі», - зазначив Олексій Міллер.

УНІАН

 
Коментарі (0)