ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазпром встановив новий рекорд експорту природного газу

Газпром встановив новий рекорд експорту природного газу

Станом на 8 грудня поточного року обсяг поставки газу компанією на цей ринок з початку року перевищує 179.8 млрд куб. метрів.

Станом на 8 грудня поточного року обсяг поставки газу компанією на цей ринок з початку року перевищує 179.8 млрд куб. метрів.

Російський газовий монополіст Газпром встановив новий рекорд експорту природного газу в далеке зарубіжжя.

Про це заявив глава концерну Олексій Міллер. передає "Корреспондент.net"  з посиланням на "Інтерфакс-Україну".

"Ми вийшли на фінішну пряму на шляху до нового абсолютного рекорду річного експорту газу в далеке зарубіжжя за всю історію Газпрому і газової галузі країни. З урахуванням заявки на 8 грудня, обсяг поставки газу компанією на цей ринок з початку року перевищує 179.8 млрд куб. метрів. Це більше, ніж за весь минулий рік. Колишній рекорд - 179.3 млрд куб. м, встановлений за підсумками 2016 року, - вже побитий", - сказав Міллер.

За його словами, європейські споживачі "вибирають безумовну надійність поставок, їх економічну доцільність".

"Сьогодні Газпром реалізує проекти будівництва нових, сучасних, високоефективних газопроводів, щоб і надалі гарантовано задовольняти високу потребу Європи в російському газі", - додав він.

Як повідомлялося раніше, транзит російського природного газу через українську газотранспортну систему досяг рекордного показника за останні 7 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна в січні-вересні 2017 року збільшила транзит російського природного газу через свою газотранспортну систему (ГТС) на 23,4% (на 13.34 млрд куб. м).

За підсумками вересня-2017 транзит газу збільшився на 23,3% (на 1.6 млрд куб. м) у порівнянні з аналогічним місяцем 2016 року - до 8.4 млрд куб. м.

Відзначимо, за  перші шість місяців 2017 року Україна збільшила транзит газу через ГТС за контрактом з Газпромом на 21,5%, або більш ніж на 8 млрд куб. м до 45.7 млрд куб. м в порівнянні з аналогічним періодом 2016-го.

 

 
Коментарі (0)