ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Газпром» залишить Україну в стороні

«Газпром» залишить Україну в стороні

Вчорашній черговий раунд переговорів між «Газпромом» і українським Міненерговугілля про зниження ціни газу і створення консорціуму на базі ГТС закінчився нічим.

Вчорашній черговий раунд переговорів між «Газпромом» і українським Міненерговугілля про зниження ціни газу і створення консорціуму на базі ГТС закінчився нічим, передає видання «Комерсант-Україна». Як повідомляє істіочнік видання в «Газпромі» вчорашні переговори показали, що сторони в принципі не можуть домовитися.

«Ми півтора роки товчемо воду в ступі, і ніяких зрушень немає. По суті, точка неповернення пройдена, і ми підемо своїм шляхом - будемо будувати газопровід South Stream, розширювати Nord Stream, скоротивши прокачування газу через Україну до мінімуму», - говорить співрозмовник в монополії. Це підтверджує і джерело в українському Міненерговугілля, який заявляє, що Київ у свою чергу має намір до мінімуму скоротити споживання російського газу. «Ми найбільший ринок збуту російського газу в світі, та ще й купуємо його за найвищою ціною. Подивимося, як «Газпром» заговорить, коли ми відмовимося від покупки цих обсягів», - говорить співрозмовник.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і глава «Газпрому» Олексій Міллер вчора в Москві провели робочу зустріч, де обговорили питання співпраці Росії і України в газовій сфері. Як повідомили в російській компанії, за підсумками зустрічі нових пропозицій щодо розвитку співробітництва в газовій сфері українською стороною зроблено не було - зустріч пройшла безрезультатно.

 
Коментарі (0)