ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» знову програв Україні

«Газпром» знову програв Україні

Апеляційний суд округу Свеа скасував постанову про призупинення арешту активів "Газпрому" для стягнення $ 2.6 млрд на користь "Нафтогаз України"

Крім того, що сама компанія стрімко дешевшає і набирає боргів, на судовому фронті у неї ситуація складається нітрохи не краще.

Так, апеляційний суд округу Свеа скасував постанову про призупинення арешту активів "Газпрому" для стягнення $ 2.6 млрд на користь "Нафтогаз України", що відновлює цей процес, повідомляє Facenews.

Таким чином, російської монополії не вдалося, в черговий раз, утримати заповітні $ 2.6 млрд. При цьому, даний процес проходить на тлі боргових рекордів компанії і її знецінення. Нагадаю, що на сьогоднішній день боргові зобов'язання "Газпрому" перевищують вже $ 54 млрд при ринковій вартості компанії $ 55 млрд, причому в 2008 році ринкова вартість російської монополії оцінювалася в $ 342 млрд.

Цікаво і те обставина, що нинішні проекти компанії, такі як газопроводи "Північний потік - 2", "Турецький потік", "Сила Сибіру" і т.д. вимагають витрат понад $ 100 млрд. При цьому, окупність цих проектів не настане навіть через 50 років.

 

 
Коментарі (0)