ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняГідравлічні випробування врахують у рахунках за водопостачання

Гідравлічні випробування врахують у рахунках за водопостачання

На час проведення випробувань мереж теплопостачальні підприємства не мають нараховувати ЖЕО обсяги споживання теплової енергії, а ЖЕО повинні відповідно коригувати розрахунки з мешканцями.

Під час підготовки до опалювального періоду можливе призупинення постачання води внаслідок проведення ремонтів тепло- та водомереж. Відповідно до цього, теплопостачальні підприємства не мають нараховувати житлово-експлуатаційним організаціям обсяги споживання теплової енергії, а ЖЕО повинні коригувати розрахунки з мешканцями і не нараховувати плату за гаряче водопостачання. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорія Семчука, при цьому мешканці населених пунктів повинні бути поінформовані завчасно як про призупиненя подачі води, так і про час її відновлення. Посадовець наголосив на неприпустимості повторення фактів, коли ремонти мереж починають без попередження мешканців.

«Експлуатаційні організації зобов’язані завчасно повідомити людей про здійснення планових ремонтних робіт мереж. Це ненормально, коли люди дізнаються про те, що води найближчими днями не буде лише тоді, коли відкрутили кран», - сказав Григорій Семчук.  

Довідка: гідравлічні випробування – обов'язковий етап підготовки теплового господарства міста до осінньо-зимового періоду, передбачений Правилами підготовки теплових підприємств до опалювального періоду (наказ Мінпаливенерго від 10.12.2008 N620/378).

Гідравлічні випробування дозволяють виявити та ліквідувати максимально можливу кількість найбільш зношених ділянок мереж, запобігши таким чином появі пошкоджень під час опалювального періоду.

Випробування здійснюються тепломережною водою, охолодженою до температури не вище 40 градусів за Цельсієм, з підвищеним на 25% тиском, що відповідає нормативам. Провести гідравлічні випробування без відключення гарячого водопостачання технологічно неможливо.

 
Коментарі (0)