ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГГідрометцентр надзвичайних паводків не прогнозує

Гідрометцентр надзвичайних паводків не прогнозує

За словами М.Кульбіди, на більшості територій України наразі снігові запаси, які формують весняні паводки, менші за норму

Український Гідрометеорологічний центр МНС прогнозує нормальне проходження весняного водопілля в Україні.

Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, інформує прес-служба міністерства.

За словами М.Кульбіди, на більшості територій України наразі снігові запаси, які формують весняні паводки, менші за норму.

«Крім того, у Карпатах випадання снігу і низький рівень місцевих річок не дають нам підстав очікувати небезпечних показників протягом проходження весняного паводку», - сказав начальник Гідрометцентру.

Він також звернув увагу на те, що весняне водопілля формується на базі цілого комплексу чинників, зокрема це рівні промерзання і зволоження ґрунту, поточна наповненість річок. За його словами, всі ці чинники не дають приводу прогнозувати сильні паводки.

За попередніми оцінками, паводки на рівнинних річках, за максимальними рівнями і витратами води, можна очікувати нижчі за середні. Лише у Прип'яті, Західному Бузі – близькими та дещо нижчими за середні.

М. Кульбіда відзначив, що проходження водопілля не повинно супроводжуватись значним і повсюдним затопленням водоплавних територій. Досягнення і перевищення відміток заплав можливе лише на окремих понижених ділянках басейнів Прип'яті, Західного Бугу, Південного Бугу, Десни та Дніпрі нижче Київського водосховища.

«Досягнення небезпечних рівнів підтоплення річковими водами господарських споруд та населених пунктів за нормальних умов сніготанення не очікується», - сказав він.

М.Кульбіда зазначив, що певна зміна гідрологічних та гідрометеорологічних умов можлива у березні, але вона не повинна суттєво змінити розвиток ситуації.

Крім того, начальник Гідрометцентру повідомив, що під час відлиги на всіх річках країни можливі ускладнення під час льодоходу, через виникнення заторів криги.

 

Ольга Гальчинська

 

 
Коментарі (0)