ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаГенерація з ВДЕ іноді перевищує вітчизняні потужності ТЕС

Генерація з ВДЕ іноді перевищує вітчизняні потужності ТЕС

Генерація електроенергії з поновлюваних джерел (ВДЕ) в Україні, таких як вітрові та сонячні електростанції в окремі години вже перевищує виробництво на теплових електростанціях

Генерація електроенергії з поновлюваних джерел (ВДЕ) в Україні, таких як вітрові та сонячні електростанції в окремі години вже перевищує виробництво на теплових електростанціях.

Про це свідчать диспетчерські дані оператора системи передачі НЕК «Укренерго».

Так, 15 березня протягом 4:00 з 11:00 до 15:00 вперше відбулося перевищення виробництва електроенергії з ВДЕ над вугільними ТЕС.

Максимальне значення потужності по ВДЕ було досягнуто в 13 годин на рівні 2978 МВт · год, при цьому потужність на ТЕС в цей момент склала лише 2294 МВт · год. Завдяки сприятливим погодним умовам, подібна ситуація також спостерігалася 18 і 19 березня.

Раніше OilPoint повідомляв, що, згідно з прогнозним балансом електроенергії на 2020 року підготовленому в Міненерго, виробництво електроенергії з поновлюваних джерел енергії складе 10,284 млрд кВт год, що в 1,85 рази більше, ніж показник виробництва за 2019 рік.

Згідно з прогнозом, вітроелектростанції цього року вироблять 3,95 млрд кВт · год, сонячні - 5,48 млрд кВт год, інші джерела ВДЕ - 852 млн кВт · год.

У той же час, всі інші види генерації знизять обсяг виробництва в порівнянні з показником 2019 року.

 

 
Коментарі (0)