ГоловнаНовини ЖКГПодіїГенпрокуратура веде досудове розслідування проти міністра Ігоря Насалика

Генпрокуратура веде досудове розслідування проти міністра Ігоря Насалика

Генеральна прокуратура України веде досудове розслідування проти міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика
Генеральна прокуратура України веде досудове розслідування проти міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, таку інформацію повідомила прес-служба Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).
 
Прокуратура відкрила провадження за зверненням НАЗК, яке перевірило декларацію міністра за 2016 рік. В агентстві вважають, що Насалик задекларував недостовірну інформацію на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів.
 
Відповідно Генпрокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 Кримінального кодексу "Декларування недостовірної інформації".
 
Передбачене покарання варіюється - штраф (від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів), громадські роботи (від 150 до 240 годин), позбавлення волі (до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).
 

Раніше НАЗК повідомляло, що вже передавало до Національного антикорупційного бюро результати перевірки декларації Ігора Насалика, однак досудові розслідування так і не були розпочаті. 

 
Коментарі (0)