ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГерус: Рішення суду про тарифи на транспортування електроенергії не вплине на ринок

Герус: Рішення суду про тарифи на транспортування електроенергії не вплине на ринок

Припинення дій постанов Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) про тарифи на передачу і диспетчеризацію електричної енергії для національної енергетичної компанії "Укренерго" не загрожує роботі нового ринку електроен

 

 

Представник Президента Володимира Зеленського в Кабінеті Міністрів Андрій Герус заявляє, що припинення дій постанов Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) про тарифи на передачу і диспетчеризацію електричної енергії для національної енергетичної компанії "Укренерго" не загрожує роботі нового ринку електроенергії.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

"Сьогодні була хвиля повідомлень про колапс ринку електроенергії через рішення суду, яке зупиняє підвищення тарифів для" Укренерго ". Ніякого колапсу не буде. Це рішення про фінансові доходи однієї компанії. І воно ніяк не міняє ні моделі ринку, ні роботи електростанцій" , - написав він.

Герус зазначив, що НКРЕКУ може подати апеляцію на дане рішення і, на його думку, комісія незабаром це зробить.

Також він додав, що на сайті НКРЕКУ вже опублікований проект постанови про нові тарифи для "Укренерго" з 1 серпня.

"З 1 серпня вступить в дію нова постанова НКРЕКУ про тариф" Укренерго "і в серпні компанія отримає всі недоотримані тарифні гроші і розрахується з усіма своїми контрагентами", - підкреслив Герус.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів України заявив, що вартість електроенергії для населення після проведення реформи ринку не виросте.

 

 
Коментарі (0)