ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаГерус сподівається, що прийняття відповідного законопроєкту розв'яже проблему «зеленого» тарифу

Герус сподівається, що прийняття відповідного законопроєкту розв'яже проблему «зеленого» тарифу

Голова парламентського комітету енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус сподівається, що проблема "зеленого" тарифу буде вирішена до кінця квітня шляхом прийняття відповідного законопроєкту
Голова парламентського комітету енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус сподівається, що проблема "зеленого" тарифу буде вирішена до кінця квітня шляхом прийняття відповідного законопроекту. 
 
Про це він розповів в ефірі програми "Свободи слова".
 
"Прем'єр-міністр веде переговори з учасниками "зеленого" ринку і в найближчі два тижні має бути якесь рішення. Сподіваюся, до кінця квітня буде відповідний законопроект, за який ми зможемо проголосувати", - сказав Андрій Герус.
 
Він нагадав, що Міністерство енергетики та захисту довкілля направило до Енергетичного співтовариства свою версію законопроекту, спрямованого на вирішення питань підтримки відновлюваної енергетики.
 

Пакет змін передбачає нову модель державної підтримки ВДЕ: припинення субсидування втрат у електромережах, підтримка учасників, які погодились на реструктуризацію "зеленого" тарифу, покращений PrePPA, підвищення ціна для побутових споживачів електроенергії з великим обсягом споживанням.

Від учасників ринку очікувалась добровільна реструктуризація, скорочення строків введення в експлуатацію об’єктів ВДЕ за "зеленим" тарифом, зміна положень щодо відповідальності за небаланс. 

 
Коментарі (0)