ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГерус: Через відключення атомних блоків електрика подорожчала на 15%

Герус: Через відключення атомних блоків електрика подорожчала на 15%

Загальна працююча потужність атомних блоків впала до 6780 МВт, що складає менше, ніж 49% від загальної встановленої потужності атомних електростанцій

 

 

Голова комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальні послуги Андрій Герус, який не бачить перспектив в Майнінг криптовалюта на українській електроенергії, повідомив, що через відключення блоків атомних електростанцій ціна на електрику в Україні зросла на 15%.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

"Сьогодні був зупинений ще один атомний блок - в аварійний ремонт о 17:51 був відключений третій блок Південно-Української АЕС. Загальна працююча потужність атомних блоків впала до 6780 МВт, що складає менше, ніж 49% від загальної встановленої потужності атомних електростанцій. Це новий історичний мінімум, такого ніколи не було в історії України ", - написав Герус.

За його словами, ще місяць тому атомні блоки несли потужність 9150 МВт. "Тобто на 35% більше, хоча погода не особливо відрізнялася від сьогоднішньої. На зупинку атомних блоків уже відреагував і ринок - в останні дні ціна електроенергії зросла на 15%. Це і логічно, чим більше обмеження конкуренції, тим вище ціна", - підкреслив він.

Також чиновник додав, що додаткове навантаження лягла на вугільні електростанції (ТЕС), деякі з яких працюють на 3-5 блоках.

"Невже це така реакція на звернення депутатів не зупиняти атомні блоки, які знаходяться в державній власності і продають електроенергію за найнижчими цінами?", - підкреслив Герус.

 
Коментарі (0)