ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Г.Галущенко: "Цей опалювальний сезон, безумовно, буде складним"

Г.Галущенко: "Цей опалювальний сезон, безумовно, буде складним"

Нинішній опалювальний сезон буде складним, і він буде проходити на тлі міжнародної енергетичної кризи. Про це заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко.
Нинішній опалювальний сезон буде складним, і він буде проходити на тлі міжнародної енергетичної кризи. Про це заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко у п’ятницю 8 жовтня під час виступу у Верховній Раді України.
 
“Цей опалювальний сезон, безумовно, буде складним, і він буде проходити на тлі міжнародної енергетичної кризи. Але урядом України вже вжиті заходи для забезпечення стабільного та безпечного енергопостачання і захисту населення від коливання тарифів”, — заявив Герман Галущенко.
 
З його слів, у щоденному режимі для упевненого проходження опалювального сезону уряд забезпечить “стабільне ціноутворення на ринку електричної енергії, яке має гарантувати економічно збалансовану роботу енергогенеруючих підприємств”.
 
“Цей сезон ми пройдемо спокійно, у збалансованому режимі”, — додав міністр.
 
На опалювальний період Міненерго прогнозує витрати вугільної продукції на виробництво електроенергії на рівні 15,3 млн т. Близько 9,1 млн тонн буде забезпечено власним видобутком, ще близько 4 млн тонн за даними компаній будуть імпортовані згідно з чинними контрактами. І очікується ще близько 2 млн тонн додаткового постачання вугільної продукції протягом опалювального сезону.
 

Міністр повідомив, що наявні запаси природного газу в підземних сховищах достатні для проходження осінньо-зимового періоду, а НАК «Нафтогаз України» має достатній фінансовий ресурс для їхнього поповнення. 

 
Коментарі (0)