ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Г.Галущенко:"Підготовка до опалювального сезону вже почалась"

Г.Галущенко:"Підготовка до опалювального сезону вже почалась"

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час «Години запитань до Уряду» розповів про проведення підготовки до осінньо-зимового періоду 2021-2022 рр.
Міністр енергетики України Герман Галущенко під час «Години запитань до Уряду» розповів про проведення підготовки до осінньо-зимового періоду 2021-2022 рр., про це розповіла пресслужба Кабміну.
 
«План заходів затверджено на півтора місяці раніше, ніж минулого року. Це дозволяє виграти додатковий час на підготовку підприємств до проходження зими. Міністерство розпочало серію регулярних нарад із всіма ключовими компаніями галузі. Будемо в постійному режимі відслідковувати та коригувати динаміку підготовки до зими», - зазначив Міністр.
 
Міненерго проводить постійну роботу з оптимізації графіків ремонтної кампанії електростанцій та обладнання.
 
«Ми оптимізували планові річні графіки ремонтів і модернізації або реконструкції обладнання електростанцій. Зокрема, графік роботи та ремонтів енергоблоків АЕС. Така оптимізація дозволить збільшити потужність ДП «НАЕК «Енергоатом» в енергодефіцитний період. Нам вкрай важливо максимально залучити енергоблоки АЕС до роботи під час проходження осінньо-зимового періоду 2021/2022 року. Наступного року у нас є план автономно попрацювати, від’єднавшись від системи Російської Федерації і Білорусі, для того, щоб в 2023 році забезпечити процес синхронізації України з європейською енергосистемою», – наголосив Герман Галущенко.
 
Зараз триває поступове накопичення вугілля. Станом на 17 червня запаси вугілля становлять 1,467 млн т.
 

«Маємо план закачування природного газу до газосховищ в обсязі не менше 17 млрд куб. м. Але плануємо накопичити від 19 до 20 млрд кубометрів. Наше завдання – забезпечити такий обсяг, що дозволить комфортне проходження опалювального сезону», - наголосив Герман Галущенко. 

 
Коментарі (0)