ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаГ.Галущенко:"Протягом грудня склад вугілля збільшився близько на 15%"

Г.Галущенко:"Протягом грудня склад вугілля збільшився близько на 15%"

Запаси вугілля на українських ТЕС за грудень зросли на 15%. Як заявив під час брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко, станом на сьогодні, до України надійшло близько 400 тисяч тонн вугілля
Запаси вугілля на українських ТЕС за грудень зросли на 15%. Як заявив під час брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко, станом на сьогодні, до України надійшло близько 400 тисяч тонн вугілля, повідомила пресслужба міністерства.
 
“Протягом грудня склад вугілля збільшився близько на 15%. І це відбувається завдяки тому, що є системний імпорт вугілля відповідно морським шляхом. Тому ще, через дії Російської Федерації, фактичну блокаду України, був повністю зупинений транзит вугілля з Казахстану, яке йшло в Україну… Станом на сьогодні до України надійшло вже 6 суден, це близько 400 тисяч тонн вугілля. До кінця року ми очікуємо захід ще 4 суден, це вже всі підтверджені судна, із майже 300 тисяч тонн вугілля для вітчизняної генерації”, - заявив Галущенко.
 
За словами міністра, у грудні розраховується, що споживання вугілля буде 1 млн 800 тисяч тонн, відповідно, надходження - понад 2 млн тонн, з яких 1 млн 550 тисяч тонн - власне, видобуток.
 
Також, Галущенко наголосив, що для необхідного проходження зими є додаткові ресурси на теплових генераціях. Він додав, що дуже важливим елементом для стабільного проходження - є гідрогенерація.
 

“Ми чітко розуміємо, як проходити цей опалювальний сезон. По-перше, як вже неодноразово зазначалося, ключове навантаження протягом цього опалювального сезону буде на атомну генерацію. Відповідно, якщо подивитись ті графіки, які на сьогодні є, і як відповідно, працює атомна генерація - вона на 15% більше сьогодні несе навантаження, у порівнянні з минулим опалювальним сезоном. Відповідно, це дає можливість виробити понад 7 млрд кВт/годину”, - додав міністр. 

 
Коментарі (0)