ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаГ.Глущенко:"Постачання вугілля з Казахстану до України не відбувається через дії Росії"

Г.Глущенко:"Постачання вугілля з Казахстану до України не відбувається через дії Росії"

Попри контракт, постачання вугілля з Казахстану до України не відбувається через дії Росії. Про це заявив на брифінгу у середу міністр енергетики України Герман Галущенко
Попри контракт, постачання вугілля з Казахстану до України не відбувається через дії Росії. Про це заявив на брифінгу у середу міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства.
 
"Дійсно, є укладений контракт "Центренерго" на 660 тис. тонн казахського вугілля протягом ОЗП, але знову ж таки, на жаль, через відповідні дії Російської Федерації відбувається блокування транзиту вугілля російською територією, а наразі ми не бачимо, і "Центренерго" так само не бачить інших можливостей на сьогодні це вугілля фізично отримати", - розповів Герман Галущенко.
 
Щодо вугілля, законтрактованого для постачань на ТЕС до кінця опалювального сезону, міністр зазначив, що Україна має законтрактовані обсяги, імпорт стабільно відбувається за допомогою кораблів.
 
"Є вже певне накопичення у самих портах, які зараз відвантажуються далі на станції. Є кораблі, які йдуть в Україну за чітким графіком, і ми бачимо що десь середній обсяг імпортного вугілля морським шляхом буде десь близько 1,6-1,8 млн тонн, можливо більше на цей період", - зазначив він.
 
Галущенко повідомив також, що на сьогодні ціна на вугілля впала.
 

"Тому що у період великих цін вона доходила до 300 доларів. Сьогодні ми говоримо, що середня ціна складає близько 140 доларів", - додав він. 

 
Коментарі (0)