ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаГ.Глущенко:"Сьогодні на складах ТЕС 846 тисяч тонн вугілля. Є відставання від графіка"

Г.Глущенко:"Сьогодні на складах ТЕС 846 тисяч тонн вугілля. Є відставання від графіка"

На складах ТЕС сьогодні 846 тисяч тонн вугілля, такі цифри повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні уряду, зазначивши, що є відставання від графіка
На складах ТЕС сьогодні 846 тисяч тонн вугілля, такі цифри повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні уряду, зазначивши, що є відставання від графіка, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.
 
“Сьогодні на складах ТЕС 846 тисяч тонн вугілля. Є відставання від графіка, але ми бачимо, збалансовується шляхом договорів по імпорту вугілля, і відповідно цей імпорт вже відбувається, договори укладені й в цьому плані ми бачимо, що система буде збалансованою”, — розповів Галущенко.
 
Тим часом Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив, що в Україні в газосховищах майже 19 млрд метрів кубічних газу.
 
"І цього буде достатньо для того, щоб пройти зиму. Готовність всієї інфраструктури України до опалювального сезону становить 99%. Мова йде і про ремонт теплових мереж та котелень, і про підготовку шкіл, лікарень, дитячих садочків, і безпосередню підготовку житлових будинків", - розповів Шмигаль.
 
За його словами, у підписаному Меморандумі місцеві керівники взяли на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для людей. "Нафтогаз" зі свого боку поставлятиме газ місцевим теплокомуненерго за ціною в 4 рази меншу, ніж на європейському ринку, додав він.
 
"Уряд реструктуризує борги та компенсує перед місцевою владою різницю в тарифах. Уся країна буде з теплом. Хочу попередити окремі газопостачальні компанії: будь-які спроби відключити соціальну інфраструктуру від газу або нажитися на ситуації ми будемо жорстко усувати", - додав Шмигаль.
 
Нагадаємо, раніше представники підприємств ТКЕ заявляли, що Меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 рр., підписаний вчора на Конгресі місцевих і регіональних влад при президенті України, не враховує повний список вимог теплопостачальників.

Частина пропозицій в області теплопостачання врахована в меморандумі, проте залишилися такі дискримінаційні для ТКЕ вимоги газопостачальника, як висновок з банківськими установами договорів на добровільне безакцептне списання коштів з рахунків і безумовне надання банківської гарантії на весь обсяг грошових зобов'язань. 

 
Коментарі (0)