ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоГолландці візьмуться за сімферопольський аеропорт

Голландці візьмуться за сімферопольський аеропорт

Основна мета цієї інвестиційної пропозиції – створення сучасного транспортного вузла на півдні України та надання Сімферополю статусу стратегічного об'єкта в південному регіоні України.

Рада Міністрів Криму визначила інвестора на реконструкцію аеропорту «Сімферополь». Рекомендований проект, запропонований голландською компанією «Van den Akker Holding BV», для подальшого розгляду. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Республіканського комітету АРК з транспорту та зв'язку. 

Проект передбачає будівництво нового термінального комплексу, перонного комплексу, митного вантажного терміналу та службово-технічної території з обслуговування літаків. На думку авторів проекту, це дозволить збільшити пасажиропотік на першому етапі до 4 млн осіб на рік, вантажообіг 10 млн тонн на рік. 

Крім того, проект включає розвиток інфраструктури аеровокзального комплексу – будівництво багаторівневого паркінгу, готелю, офісних споруд. 

Під час презентації керівник проекту Зоя Саранді зазначила, що пропозиція компанії максимально адаптоване під потреби як Сімферополя, так і Криму в цілому. 

«Основна мета цієї інвестиційної пропозиції – створення сучасного транспортного вузла на півдні України та надання Сімферополю статусу стратегічного об'єкта в південному регіоні України», – наголосила керівник проекту. За її словами, модернізація та реконструкція аеропорту увійде в комплекс заходів з розвитку дорожньо-транспортної, курортно-рекреаційної та культурної сфер в Автономній Республіці Крим. 

За підсумками засідання Конкурсною комісією прийнято рішення доручити міністерствам, республіканським комітетам, Фонду майна АРК та іншим зацікавленим сторонам спільно з інвестором відпрацювати організаційно-технічні питання забезпечення реалізації інвестиційного проекту.

 
Коментарі (0)