ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГГоловний севастопольський парк знищують... новобудовами

Головний севастопольський парк знищують... новобудовами

Житловий масив – ось що тепер прикрашатиме парк Перемоги. Тут зведуть 10-поверхівки з паркувального зоною і майданчиками. І все це в 300 метрах від моря в зеленій зоні

Наприкінці січня посеред одного з головних парків Севастополя – парку Перемоги розгорнулося велике будівництво. Житловий масив – ось що тепер буде прикрашати цей парк. Тут зведуть 10-поверхівки з паркувального зоною і майданчиками. І все це в 300 метрах від моря в зеленій зоні.

Громадськість Севастополя на такі плани відреагувала одразу. Городяни відкрили кілька тем на міському форумі, написали звернення до адміністрації і міськради. І вже 30 січня, незважаючи на сильний вітер і мінусову температуру, вийшли на мітинг до місця зведення майбутніх багатоповерхівок.

«Будівництво ведеться, незважаючи на заборону міськрадою будь-якого будівництва, відведення земельних ділянок та знищення зелених насаджень на території парку Перемоги, - обурюється учасник мітингу Олег. - Не було громадських слухань, не отримано дозвіл територіальної громади на забудову парку, не було затвердження проекту забудови сесією міськради. Це пряме порушення законодавства».

І дійсно, ще в лютому 2010 року міськрадою було прийнято рішення про організацію місця відпочинку населення в парку і заборону будь-якого будівництва на його території. Але забудовників це не зупинило.

За документами, замовником об'єкта виступає місцеве ПП «Форвард». Але громадськість упевнена, що керує всім корпорація «Гранд-Інвест», вже відома в місті своїми неоднозначними проектами. На сайті цієї компанії в розділі майбутніх об'єктів було розміщено опис саме цього житлового масиву зі схемами забудови і цінами на квартири. Треба зауважити, що незабаром після початку боротьби за парк Перемоги з сайту «Гранд-Інвесту» зникла інформація і про продаж квартир у майбутньому будинку, і про сам будинок, та й про будівництво. Тим не менш, роботи тривають, як і боротьба городян.

Люди, що прийшли на мітинг 30 січня, зібрали підписи під вимогою заборонити будівництво. Наступний крок – звернення до всіх можливих інстанцій: від прокуратури до Адміністрації Президента.

Джерело - «Бізнес&політика» 

 
Коментарі (0)