ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїГоловою Держводагентства зацікавилась прокуратура

Головою Держводагентства зацікавилась прокуратура

Прокуратура Київської області відкрила кримінальну справу стосовно Голови Державного агентства водних ресурсів України. Посадовець знаходиться під домашнім арештом та відсторонений від посади.

Прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) Голови Державного агентства водних ресурсів України Василя Сташука. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

В ході розслідування було встановлено, що протягом 2011-2012 років було безпідставно виділено бюджетні кошти у розмірі понад 24 млн грн на проведення берегоукріплення Київського водосховища у районі с. Нові Петрівці біля резиденції колишнього Президента України «Межигір’я». Кошти з державного бюджету були витрачені, а берегова лінія Кременчуцького та Каневського водосховища, яка на той час зазнавала найбільшого руйнування не були відремонтовані.

12 вересня поточного року у цьому кримінальному провадженні прокуратурою Київщини повідомлено про підозру у зловживанні владою першому заступнику голови Держводагенства, який безпосередньо погодив виділення вказаних коштів на берегоукріплення.

Розслідування у провадженні триває і знаходиться на контролі у Генерального прокурора України.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», прокуратурою Рівненщини організовано та проведено перевірки додержання вимог екологічного законодавства у сфері надрокористування. У ході цих перевірок прокурори виявили низку правопорушень, якими державі завдано багатомільйонні збитки.

 
Коментарі (0)