ГоловнаНовини ЖКГПодіїГончарук перебуває в очікуванні отримання трирічної програми від МВФ

Гончарук перебуває в очікуванні отримання трирічної програми від МВФ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що Україна найближчим часом очікує отримання трирічної програми від Міжнародного валютного фонду
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що Україна найближчим часом очікує отримання трирічної програми від Міжнародного валютного фонду, про це повідомляє пресслужба уряду.
 
"Найближчим часом ми очікуємо отримання трирічної програми від МВФ, і ми вже погоджуємо ключові умови", - сказав Гончарук в інтерв'ю в спеціальному випуску The Report Company у співпраці з Newsweek.
 
Прем'єр зазначив, що не може оприлюднити деталі програми до того, як вона буде оголошена.
 
"Однак я вважаю, що програма може містити пункт про зменшення адміністративного тиску на енергетичних ринках, тому ми можемо очікувати подальшої лібералізації в цій області", - сказав Гончарук.
 
Гончарук вважає, що макроекономічну стабільність може забезпечити Національний банк як незалежний фінансовий регулятор, а підтримка незалежності цього інституту може бути важливою частиною програми МВФ.
 

"Існують також важливі елементи банківського сектора, які можна переглянути. Однією з особливостей сектора є те, що зараз занадто великий відсоток державних банків, тому, наявність якісного корпоративного управління в цих банках під великим питанням. Ми повинні ввести хороше корпоративне управління, щоб запобігти втручанням політиків в діяльність фінансового сектора через ці великі державні банки", - заявив він. 

 
Коментарі (0)