ГоловнаНовини ЖКГПодіїГончарук вважає, що економіка України продовжує зростати швидше, ніж в Європі

Гончарук вважає, що економіка України продовжує зростати швидше, ніж в Європі

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Верхової Ради під час розгляду звіту уряду заявив, що економіка України продовжує зростати швидше, ніж в Європі.
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Верхової Ради під час розгляду звіту уряду заявив, що економіка України продовжує зростати швидше, ніж в Європі. Але. водночас, визнав уповільнення зростання в четвертому кварталі.
 
"Економіка продовжує зростати. Продовжує зростати швидше, ніж в Європі. В 4 кварталі темпи зростання зменшились, це правда. Це викликано абсолютно об’єктивними факторами. Наприклад, у нас значно дешевший газ, ніж минулої зими. Наприклад, у нас набагато менше вироблено і спожито електроенергії, вона набагато дешевша, ніж минулої зими", - сказав Олексій Гончарук.
 
З його слів, у період жовтень-листопад були дуже невдалими з точки зору коньюнктури зовнішніх ринків для нашої промисловості.
 
"Ми передбачали і розуміємо тенденції, які там сьогодні відбуваються, і дуже зрозуміло, що потрібно робити з нашою економікою. Станом на сьогодні, на жаль, наша економіка маленька. Вона складає 29 сотих відсотка від загального ВВП в світі. Вона відкрита, сировинна. Це означає, що для того, щоб зростати, нам потрібні конкурентні переваги", - зазначив прем’єр.
 

"Зараз те, що в економіці можна охарактеризувати наступним чином: вона недооцінена і недоінвестована. Нам потрібні інвестиції. Стратегія економічного розвитку України на наступні 5 років – це залучення інвестицій", - додав він. 

 
Коментарі (0)