ГоловнаВибір редакціїБудівництвоГостиний двір можуть відкрити раніше

Гостиний двір можуть відкрити раніше

Гостиний двір прийме інший вигляд. Історичну будівлю на Контрактовій площі столиці відремонтують і обіцяють здати в експлуатацію раніше обіцяних термінів.

Гостиний двір у Києві хочуть відкрити через рік на 6 місяців раніше заявленого терміну. Новий дах у будинку стане металевим, а фундамент буде укріплений. Про це пише «Сегодня».

За словами головного архітектора Андрія Миргородського, зараз на об'єкті тривають роботи з демонтажу перегородок, змінюються перекриття між поверхами. Найважливіша частина - зміцнення фундаментів.

Так, будівництво обнесене високим парканом, на будівництві задіяні десятки робітників. Фундамент зміцнюють палями, на них укладають по всій площі ділянки бетонні плити. Конструкції двору будуть спиратися на них, а не на ґрунт і тунель метрополітену.

«Протягом місяця завершать демонтаж даху, який був дерев'яним. Новий стане металевим. У листопаді приступлять до зведення купола над двором», - говорить Андрій Миргородський.

«Будемо прагнути встигнути до снігу накрити двір дахом і закрити вікна», - сказав генеральний директор ПАТ «Укрреставрація» Дмитро Ярич. Відкриття Гостиного двору, за його словами, заплановано на 2015 рік, але якщо роботи будуть продовжуватися прискореними темпами, є шанси, що реконструкцію завершать восени наступного року.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше обіцяли, що у вересні 2013 року вулиця Сагайдачного стане пішохідною. Такий статус вулиці визначений новою транспортно-пішохідною схемою Подолу, розробленої Департаментом містобудування та архітектури.

Закінчити реконструкцію вул. П. Сагайдачного планується до Дня Києва 2014 року. У майбутньому, після завершення будівництва Поштової площі і хордової дороги з Повітрофлотського проспекту до Залізнично-автомобільного мостового переходу, передбачається, обмежений в'їзд на Поділ.

 
Коментарі (0)